Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.


Υλοποίηση-της-δράσης
Με την απόφαση  834/ ΦΕΚ 1203 τ.Β!/5-4-2017 περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος υλοποίησης της πρόσβασης των κατοίκων μας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Βασικά στοιχεία - προϋποθέσεις  από την ΚΥΑ που πρέπει να προσέξετε:


  1. Προσοχή - Προθεσμία υπαγωγής στη δράση: Οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν τη χρήση της δημόσιας επιχορήγησης για την απόκτηση - ενεργοποίηση των υπηρεσιών της δράσης μέχρι και την 31η/10/2017
  2. Ποσό επιχορήγηση ανά δικαιούχο:  Είναι  το  ανώτατο χρηματικό όριο στα εκατόν εικοσιτέσσερα ευρώ (124,00 €) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α
  3. Σύμφωνα με τη παρ. 2 του άρθρου 4  " Επισημαίνεται ότι η παροχή των υπηρεσιών της δράσης πραγματοποιείται, λόγω της φύσης και των ιδιαιτεροτήτων που αυτές παρουσιάζουν, ανά οικογένεια - νοικοκυριό και όχι ανά δικαιούχο - μόνιμο κάτοικο." - σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙ για το νησί μας προβλέπεται η υλοποίηση να γίνει σε 355 σπίτια.
  4. άρθρο 1 παρ. 2 υποπαρ. β) Οι Δήμοι, στους οποίους εντάσσονται οι περιοχές του παραρτήματος ΙΙ, ως φορείς υλοποίησης της δράσης: - Είναι υπεύθυνοι για την πιστοποίηση των δικαιούχων πολιτών, σύμφωνα με τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας και του οδηγού υλοποίησης της δράσης που θα εκδοθεί. - Εκδίδουν τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για την υπαγωγή των δικαιούχων στη δράση.
  5. Σύμφωνα με την παρ 4. περ. Α του Παραρτήματος Ι Η διαδικασία της πιστοποίησης των δικαιούχων της δράσης εκκινείται με πρωτοβουλία του δικαιούχου, κατόπιν υποβολής στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία σχετικής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσής του για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας και ολοκληρώνεται με την έκδοση της ως άνω βεβαίωσης και τη χορήγησή της στον ενδιαφερόμενο δικαιούχο πολίτη.


Κάνετε κλικ στο : Επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση  για να δείτε όλη την ΚΥΑ

Κάνετε κλικ στο: Αίτηση - δήλωση για να πάρετε  το έντυπο της αίτησης. και να δείτε και τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ Μπορείτε να την πάρετε και από το ΚΕΠ.