Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ


Πλαίσιο κειμένου:  Οι Σύλλογοι Τηλίων Ρόδου «Άγιος Παντελεήμων» & «Τηλίνης

                                  Ιστοσελίδα: http://silogostilionrodouagiospanteleimon.blogspot.gr



Δελτίο Τύπου


Οι Σύλλογοι Τηλίων Ρόδου «Αγιος Παντελεήμων» και «Τηλίνης» υπό την αιγίδα της          Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Διεύθυνση Τουρισμού Δωδ/σου και την στήριξη του Δήμου Τήλου συνδιοργάνωσαν διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων  στο πανέμορφο νησί της Τήλου .
Το Σάββατο 9 Αυγούστου

·         Α.- Έγινε ημερίδα με θέμα «Τα μοναστήρια της Τήλου» στις ώρα 9.30 στο ξενοδοχείο ILIDI ROCK

Ομιλήτριες  ήταν η  κυρία Μπίθα Ιωάννα ,Διευθύνουσα του Κέντρου Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών  και η κυρία Παπαβασιλείου Ελένη αρχαιολόγος της Δ! Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Δήμαρχος του νησιού κυρία Μαρία Καμμά η οποία έδωσε συγχαρητήρια για τις δράσεις του συλλόγου μας στη Τήλο και είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα μας. Εκ μέρους της περιφέρειας ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Δρακιού. Επίσης στις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κύριος Παγκάς Μίλτος, ο καρδιολόγος  κ. Γεώργιος .Δρακιού, ο πρόεδρος των παροικιακών σωματείων κ. Νίκος Κωνσταντινίδης ο οποίος έκανε και την παρουσίαση του νέου του βιβλίου και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αμερικής κ. Δημήτρης Αντώναρος .Μετά το τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες στην ημερίδα επισκέφθηκαν την ιερά μονή του Αγίου Παντελεημόνα όπου και ετελέσθη παράκληση.   

 ·         Β.-Το βράδυ στις 21.00 στην πλατεία των Λιβαδίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους επαγγελματίες ψαράδες της Τήλου με ομιλία από την γραμματέα του συλλόγου κυρία Πόπη Κατσουράκη και βιντεοπροβολή με εικόνες από την ζωή τους. Κατά την διάρκεια της ομιλίας μπήκε στο λιμάνι ο κ.Στέλιος Λαρδόπουλος με το καίκι του ρίχνοντας φωτοβολίδες. Κατόπιν χόρεψαν τα παιδιά των συλλόγων «Αγιος Παντελεήμων» Ρόδου και «Νέα Ομόνοια» Τήλου. Η βραδιά έκλεισε με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στο τραγούδι ήταν η γνωστή σε όλους μας Χριστίνα Κόζα. Προσφέρθηκαν ψαρομεζέδες και ούζο σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι χόρεψαν και τραγούδησαν μέχρι αργά. Ήταν μία εκδήλωση που άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 21.30 στον υπέροχο χώρο του Χαρκαδιού πραγματοποιήθηκε μια μικρή θεατρική παράσταση καθώς και συναυλία ελληνικής μουσικής με το 25μελές συγκρότημα «Μενεξέδες» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ.Στάθη Μανούσου. Πήρε μέρος και η χορευτική ομάδα «Νέα Ομόνοια» υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ματίνας Μορφωπού.

Ευχαριστούμε πολύ  όλους όσους βοήθησαν .  
Από τα ΔΣ των συλλόγων
                                                Από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ILIDI ROCK
από τη συμμετοχή του χορευτικού του συλλόγου '"NΕΑ ΟΜΟΝΟΙΑ"