Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Την καταστροφή των νησιών επιδιώκουν οι τροϊκανοί!

Απάντηση στην Τρόικα: Ούτε συζήτηση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Πιέζουν ασυστόλως για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για 347 εκατομμύρια ευρώ η τρόϊκα θέλει να τινάξει στον αέρα τις τοπικές οικονομίες στα νησιά του Αιγαίου!
Πηγή : Την καταστροφή των νησιών επιδιώκουν οι τροϊκανοί! | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/296541/thn-katastrofh-twn-nhsiwn-epidiwkoyn-oi-troikanoi#ixzz3KTZc8DJZ

Τι κάνουμε; Θα υποστούμε και αυτή την καταστροφή; Θα ψηφίσουν οι βουλευτές μας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αυτό;
Για την ενημέρωση σας παραθέτουμε τα παρακάτω αποσπάσματα από από την Οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006 , σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας                             
 α)"Ο ΦΠΑ της ΕΕ δεν εφαρμόζεται στα τρίτα εδάφη, δηλαδή:
  • τη νήσο Ελιγολάνδη, την περιοχή του Μπύζιγκεν, τη Θέουτα, τη Μελίλια, το Λιβίνιο, την Καμπιόνε ντ’ Ιτάλια και τα ιταλικά ύδατα της λίμνης του Λουγκάνο (εδάφη που δεν αποτελούν τμήμα του τελωνειακού εδάφους της ΕΕ)·
  • το Άγιον Όρος, τις Κανάριες νήσους, τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα, τις νήσους Ώλαντ (Åland) και τις αγγλονορμανδικές νήσους (εδάφη που αποτελούν τμήμα του τελωνειακού εδάφους της ΕΕ).
Κατόπιν των διατάξεων της Συνθήκης, ο ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται επίσης στο Γιβραλτάρ, καθώς και στο τμήμα της Κύπρου επί του οποίου δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι περιοχές αυτές θεωρούνται τρίτα εδάφη.
Το Πριγκιπάτο του Μονακό, η νήσος του Μαν και οι ζώνες κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια δεν θεωρούνται ως χώρες εκτός ΕΕ· συνεπώς ο ΦΠΑ εφαρμόζεται σε αυτά."

β) "Συντελεστές ΦΠΑ                            
Οι φορολογητέες πράξεις φορολογούνται με τους συντελεστές και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο κράτος μέλος στο οποίο πραγματοποιούνται. Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ καθορίζεται ως ποσοστό της βάσης επιβολής του φόρου και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 δεν μπορεί να είναι κατώτερος του 15 %.
Τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόζουν έναν ή δύο συντελεστές μειωμένους κατά ποσοστό το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο του 5 %. Οι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται μόνο στις παραδόσεις αγαθών και στις παροχές υπηρεσιών των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ της οδηγίας ΦΠΑ (όπως αυτή τροποποιήθηκε τελικά από την οδηγία 2009/47/ΕΚ).
Επίσης, τα κράτη μέλη μπορούν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να εφαρμόζουν μειωμένο συντελεστή στην προμήθεια φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας ή τηλεθέρμανσης.
Τέλος, κατά παρέκκλιση από τους γενικούς κανόνες, ορισμένα κράτη μέλη εξουσιοδοτήθηκαν να διατηρήσουν μειωμένους συντελεστές, ακόμα και κάτω από το κατώτατο όριο, ή μηδενικούς συντελεστές σε ορισμένους τομείς."

Πηγή : http://europa.eu/legislation_summaries/taxation/l31057_el.htm

Αφού υπάρχει αυτή η νομοθεσία πως έρχονται οι τροϊκανοί να επιβάλουν τα δικά τους;