Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ VODAFONE ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ

Είναι πολύ όμορφο να έχεις δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου και να είσαι στον τόπο που αγαπάς

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, εφαρμόζεται από το 2013 σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο μεταξύ των οποίων είναι και η Τήλος.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το δίκτυo της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους. 
 
Πατήστε εδώ για να δείτε ένα σχετικό video. 
ΥΓ: Βεβαια δεν ξεχνάμε το πρωτοπόρο για το νησί μας τον αείμνηστο Τάσο Αλιφέρη   
 Αργότερα έγινε ένταξη του νησιού μας στο πρόγραμμα:
                  INTERREG III Α ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2000-2006
 
 
Με την υλοποίηση του έργου αυτού στο νομό Δωδεκανήσου ‘εγινε εφικτή η άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία του ασθενούς του κάθε απομακρυσμένου νησιού της ζώνης ευθύνης του Νοσοκομείου με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και με κάθε άλλο σημείο αναφοράς. Δινόντα  λοιπόν η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης στην υγεία του ασθενούς, καταργώντας πρότερους γεωγραφικούς και οικονομικούς περιορισμούς.
Το σύστημα  έδινε τη δυνατότητα καταγραφής ηλεκτροκαρδιογραφήματος και σπιρομέτρησης  ακόμη και στο σπίτι του ασθενούς  και αποστολής των εξετάσεων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για την τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς.  Παράλληλα, οι καταγεγραμμένες εξετάσεις αποστέλλονταν στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μέσω Internet ή ακόμη και με το κινητό του ιατρού ή της νοσηλέυτριας, όπου αξιολογούντουσαν από εξειδικευμένο ιατρό.  
Η υλοποίηση του έργου αυτού έγινε από τον κ. Γ. Κατσουράκη - συντονιστή του προγράμματος
Σημειωτέο ότι και τότε είχε επιλεγεί από διαγωνισμό η εταιρεία Vidavo η οποία και τώρα είναι συνεργάτης του προγράμματος της Vodafone.
Δείτε και το σχετικό URL:
 
 
Τα ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Νομός ΚυκλάδωνΝομός ΔωδεκανήσωνΝομός Σάμου 
ΑνάφηΚάσοςΦούρνοι 
ΚίμωλοςΓεννάδι (Ρόδος)  
ΚύθνοςΤήλος  
Σίφνος   
Λειψοί   
Φολέγανδρος