Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τηλεοπτικά απομονωμένο το νησί

      Έγινε το θαύμα από τους υπευθύνους και το νησί απομονώθηκε τηλεοπτικά από προχθές το βράδυ.
Αυτή τη στιγμή εκπέμπει μόνο η Ν και η Νplus και ένα τούρκικο – ΚΡΙΜΑ
Τόσο ο Δήμος όσο και εμείς είχαμε επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο της διακοπής των αναλογικών σημάτων σύμφωνα με την  απόφαση  716-003 της Ε.Ε.Τ.Τ. (ΦΕΚ1693 τ.Β/2014)
    Η Digea  σύμφωνα με  την ανωτέρω απόφαση  «…οφείλει να καλύπτει τουλάχιστον το 95% του πληθυσμού της χώρας…»  ( § 1 του άρθρου 6 της 716-003 της Ε.Ε.Τ.Τ. (ΦΕΚ1693 τ.Β/2014))
    Αρκέστηκε να βάλει κάποιους αναμεταδότες χωρίς να πληροί την ανωτέρω υποχρέωση και παραπέμπει κάθε ΟΤΑ να καλύψει με δικά του έξοδα της αναμετάδοσης στην περιοχή του.
    Στο υποβληθέν ερώτημα μας προς την DIGEA μας έστειλε την παρακάτω απάντηση στην οποία αναφέρει ότι έβαλε 156 αναμεταδότες και μας "... ενημερώνει ότι δεν ανήκουμε στη περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής  ( του χάρτη συχνοτήτων). Δεν στέκει αυτός ο ισχυρισμό της  διότι όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη ανήκουμε στην περιοχή 30 του 95% της επικράτειας και όφειλαν να μας καλύψουν. Μπορεί να βάλανε τους 156 αναμεταδότες αλλά τίθεται το εύλογο ερώτημα έχουν την ικανότητα να καλύψουν το 95%.




Συνημμένα28 Απρ (Πριν από 10 ημέρες)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
προς Εμένα
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Καλησπέρα σας.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας.

Σχετικά με το ερώτημα που μας θέσατε σας ενημερώνουμε ότι η περιοχή που μας αναφέρεται δεν ανήκει σε περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής (του Χάρτη Συχνοτήτων) που έχουν οριστεί από την Πολιτεία. Η εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας να υλοποιήσει τον Χάρτη Συχνοτήτων, που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Επικρατείας και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενεργοποιώντας τα συγκεκριμένα 156 κέντρα εκπομπής.
Η δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (
gap fillers) για τη γεωγραφικά πληρέστερη και τεχνικά αρτιότερη ραδιοκάλυψη μονοσυχνικού δικτύου περιγράφεται στο άρθρο 4 της Κ.Υ.Α. 42800/2012 Φ.Ε.Κ. 2704/2012, και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 6 παρ. 2 του Παραρτήματος της υπ’ αρ. 707/2/13-02-2014 Απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ., ως ισχύει, όπου χαρακτηριστικά ορίζει: «…εάν υφίσταται μέρος του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός της Περιοχής Κάλυψης του Δικτύου, ο κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυό του στις περιοχές αυτές, οφείλει, στο πλαίσιο εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης εντός των Περιοχών Απονομής του, να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν και το αντίστοιχο κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης και να διαθέσουν την απαραίτητη έκταση για τις εν λόγω υποδομές. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπεύθυνος για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και χρήση των Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης είναι ο Κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η μεταφορά του σήματος στους Σταθμούς Συμπληρωματικής Κάλυψης αποτελεί υποχρέωση και βαρύνει τον κάτοχο Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων».

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Τμήμα εξυπηρέτησης τηλεθεατών


   Τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει; Θα υποχρεωθεί ο κάθε κάτοικος να γίνει  συνδρομητής διαφόρων εταιρειών. Μπορεί;
    Σημειωτέο δε, ότι δεν είναι μόνο το κόστος εγκατάστασης δορυφορικού πιάτου, ενός lnb και ενός δέκτη που η αξία τους  με την εγκατάσταση ξεπερνά τα 150€ αλλά και η υποχρέωση να καταβάλει μηνιαία συνδρομή που ξεπερνά τα 15€.. ΄Εχει την οικονομική δυνατότητα αυτή κάθε πολίτης;
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΟΡΘΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΑΝΩΤΈΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
    Εδώ τίθεται το  εύλογο ερώτημα τι κάναμε εμείς στη Δωδεκάνησο; Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον βουλευτή μας;
   Μπορείτε να διαβάσετε και την προηγούμενη μας ανάρτηση: Η Τήλος χωρίς ψηφιακό σήμα
Επίσης διαβάστε και για το τι επικρατεί και σε άλλες περιοχές :
1.Δυτική Μακεδονία
2.Σίφνος - Πάρος
3.Κρήτη
4.Εξώδικο από το Δήμο Καρπενησίου στην Digea για το κακό σήμα
5.Διαμαρτυρία ξενοδόχων Μαγνησίας για το σήμα της Digea
6.Παραιτήσεις ολομέλειας της ΕΕΤΤ ζήτησε ο Σπίρτζης λόγω Digea
7.Δράσεις Ν. Μηταράκη για την ψηφιακή τηλεόραση στο Βόρειο Αιγαίο
8.Προβλήματα με τη λήψη του ψηφιακού σήματος Digea λόγω 4G κινητής τηλεφωνίας
9.Πολλά παράπονα για τον πάροχο ψηφιακού σήματος Digea